آش آبادان يك آش خوشمزه، غليظ و كشدار است كه معمولا براي صبحانه يا عصرانه مصرف ميشود.
آش آبادان بسيار مقوي و تند است و بوميهاي آبادان معمولا آن را در وعده صبحانه مصرف ميكنند. مردم آبادان معتقدند اين آش را بايد صبح خورد كه تا شب دويد و فعاليت كرد. البته در ديگر مناطق جنوبي ايران، اين آش براي ناهار يا عصرانه سرو ميشود.
مواد لازم تهيه آش آبادان :
- گوشت گوساله: ۲۵۰ گرم
- برنج: ۳۰۰ گرم
- عدس: ۱۵۰ گرم
- تره: ۵۰۰ گرم
- نخود: ۷۵ گرم
- لوبيا سفيد: ۱۰۰ گرم
- پياز: ۲ عدد
- زردچوبه: يك دوم قاشق چايخوري
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
- فلفل قرمز: يك دوم قاشق چايخوري
- نعناع داغ براي تزيين
- گوشت چرخكرده براي تزيين
- كشك براي تزيين
- پياز داغ براي تزيين
طرز تهيه آش آبادان :
نخود و لوبيا را از يك روز قبل و برنج و عدس را از ۴ ساعت قبل از پخت خيس كنيد.
پيازها را رنده كرده و روي شعله ملايم بگذاريد تا آب آنها كشيده شود.
سپس كمي روغن ريخته و گوشت را به آن اضافه كنيد. وقتي رنگ گوشت تغيير كرد، زردچوبه را بيفزاييد.
لوبيا و نخود را به گوشت اضافه كرده، بگذاريد با حرارت ملايم بپزند.
وقتي لوبيا و نخود نيمپز شدند، برنج و عدس را به مواد بيفزاييد تا با هم بپزند.
سپس تره، نمك، فلفل سياه و فلفل قرمز را در قابلمه ريخته و گاهي آش را هم بزنيد تا ته نگيرد.
سبزي آش آبادان فقط تره است كه عطر خوبي به آن ميدهد. البته برخي به آن جعفري هم اضافه ميكنند.
گوشت چرخكرده را با پياز رنده شده، نمك و فلفل مخلوط كرده، تفت دهيد و كوفته قلقلي درست كنيد.
وقتي گوشت پخت و جا افتاد، گوشت را از قابلمه بيرون آوريد؛ سپس آن را ريش ريش كرده، كمي بكوبيد و دوباره در آش بريزيد.
آش را در كاسه مناسبي ريخته و روي آن را با كشك، نعناع داغ، پياز داغ و كوفته قلقلي تزيين و سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك آش مقوي و خوشمزه “آش اسفناج، سبك و مقوي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
شله قلمكار ، آش پر و پيمون ايراني
بفرماييد شامي كباب ترد و خوشمزه
پنكيك كدو حلوايي ، ميان وعده پر انرژي
براي مشاهده مطالب بيشتر از مجله آشپزي دلتا ديدن نماييد
- ۵۵ بازديد
- ۰ نظر